Właściwości
Zdrowy i funkcjonalny sfermentowany gazowany napój bezalkoholowy:
- wytwarzany z grupy antyoksydantów
- na skutek procesu fermentacji wytwarzają się kultury bakterii probiotycznych
- niska zawartość cukru
Prosty skład
Fermentowana herbata, czyli kombucha, to pożywny napój znany ludzkości od wieków. Powstaje w wyniku fermentacji herbaty, przy użyciu symbiotycznej kultury bakterii i drożdży. Może mieć pozytywny wpływ na układ pokarmowy, za sprawą żywych kultur bakterii w niej zawartych.
Poprzez unikalny proces fermentacji, w naszej kombuchy nie wytwarzaj się duże ilości kwasu octowego, jak przy kombuchach dostępnych na rynku, dzięki czemu produkt jest korzystniejszy organoleptycznie dla konsumenta.
Smak
Wyjątkowy smak stworzony przez połączenie mocnego naparu z najlepszych herbat oraz słodko - kwaśnego smaku fermentacji, stworzonego przez unikalną odmianę kultur drożdży.
Kultury probiotyczne
Conajmniej 33 miliony kultur probiotycznych w każdej puszce.
Fermentacja
Opracowaliśmy kontrolowany proces fermentacji dostosowany do unikalnego rodzaju kultur fermentacyjnych, który gwarantuje najwyższą jakość w każdej butelce.
Herbata
Nasza Kombucha powstaje z herbat premium dostarczanych przez LEROS - firmę specjalizującą się w uprawie i imporcie najlepszych herbat i ziół z całego świata. Naturalna zawartość kofeiny zmniejsza uczucie zmęczenia i sprzyja koncentracji.
Właściwości
Zdrowy i funkcjonalny sfermentowany gazowany napój bezalkoholowy:
- wytwarzany z grupy antyoksydantów
- na skutek procesu fermentacji wytwarzają się kultury bakterii probiotycznych
- niska zawartość cukru
Prosty skład
Fermentowana herbata, czyli kombucha, to pożywny napój znany ludzkości od wieków. Powstaje w wyniku fermentacji herbaty, przy użyciu symbiotycznej kultury bakterii i drożdży. Może mieć pozytywny wpływ na układ pokarmowy, za sprawą żywych kultur bakterii w niej zawartych.
Poprzez unikalny proces fermentacji, w naszej kombuchy nie wytwarzaj się duże ilości kwasu octowego, jak przy kombuchach dostępnych na rynku, dzięki czemu produkt jest korzystniejszy organoleptycznie dla konsumenta.
Smak
Wyjątkowy smak stworzony przez połączenie mocnego naparu z najlepszych herbat oraz słodko - kwaśnego smaku fermentacji, stworzonego przez unikalną odmianę kultur drożdży.
Kultury probiotyczne
Conajmniej 33 miliony kultur probiotycznych w każdej puszce.
Fermentacja
Opracowaliśmy kontrolowany proces fermentacji dostosowany do unikalnego rodzaju kultur fermentacyjnych, który gwarantuje najwyższą jakość w każdej butelce.
Herbata
Nasza Kombucha powstaje z herbat premium dostarczanych przez LEROS - firmę specjalizującą się w uprawie i imporcie najlepszych herbat i ziół z całego świata. Naturalna zawartość kofeiny zmniejsza uczucie zmęczenia i sprzyja koncentracji.
Składniki: napar herbaciany (woda, zielona herbata, matcha 0,3%, naturalna kofeina), cukier, dwutlenek węgla, kultura kombuchy, kultura probiotyczna Bacilus coagulans (min. 10 milionów w 100 ml).
Nasz napar herbaciany, będący bazą dla KOMBUCHY MATCHA, wytwarzany jest tradycyjną południowoamerykańską metodą przygotowywania herbat, dzięki czemu uzyskujemy dymny smak i bogatą barwę.
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza w 100 ml
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA KJ | 101 KJ |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA KCAL | 24 kcal |
TŁUSZCZ | <0,5 g |
W TYM KWASY NASYCONE | <0,1 g |
WĘGLOWODANY | 6,0 g |
W TYM CUKRY | 6,0 g |
BŁONNIK | 0 g |
BIAŁKO | <0,5 g |
SÓL | <0,01 g |
ZAWARTOŚĆ KOFEINY | 22-28 mg |
Waga: 0,33 kg |
Wymiary: 66,3 mm × 66,3 mm × 115,2 mm |
Pojemność: 330 ml |
Proponowane spożycie: spożyć bezpośrednio po otwarciu |
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. |
Masz pytania dotyczące naszych produktów? Sprawdź FAQ!
Przejdź do FAQBądź na bieżąco z promocjami
Zapisz się do newslettera i odbierz 10% rabatu
na pierwszy zakup w naszym sklepie!