Sok NFC z malin BIO 100%
Produkt rolnictwa ekologicznego
Produkt posiada Certyfikat BIO, pochodzi z upraw ekologicznych, w których proces produkcji odbywa się ze szczególnym poszanowaniem dla środowiska naturalnego.
Surowiec z Certyfikatem BIO pochodzi z uprawy, gdzie:
- nie stosuje się syntetycznych środków ochrony roślin (pestycydów, fungicydów, herbicydów itd.),
- stosuje się wielohektarowych monokultur,
- na terenie uprawnym pozostawia się zbiorniki i naturalne cieki wodne,
- monokultury wyczerpujące gleby są stosowane w wydłużonych cyklach zmiany upraw,
- stosuje się nawozy zielone, szczególnie z roślin motylkowych, co w połączeniu z kompostem, obornikiem i przy udziale wapnowania pozwala utrzymać strukturę i żyzność gleby na prawidłowym poziomie,
- używa się maszyn i narzędzi chroniących glebę,
- prowadzi się je w oddaleniu od dróg oraz obiektów przemysłowych.
Sposoby spożycia
Sok z malin można wykorzystać do przygotowania:
- rozgrzewającej herbaty,
- najwyższej jakości domowej lemoniady,
- wspaniałego domowego kisielu,
- zdrowych koktajli.
Prosty skład
Sok z malin tłoczony jest bezpośrednio z owoców i poddawany procesowi pasteryzacji. Dzięki temu zabiegowi zachowuje swoje właściwości nawet przez dwa tygodnie od otwarcia butelki. Brązowe szkło chroni przed promieniami słońca, zachowując cenne składniki.
Naturalne i świeże składniki
Właściwości prozdrowotne owoców maliny znane były już w starożytności. Maliny powszechnie występują na terenie całej Polski, ich owoce od wieków stosowane są w ziołolecznictwie i medycynie ludowej. Cudowne, dojrzałe owoce znakomicie nadają się do produkcji soków, syropów i przetworów. Maliny zalecane są jako środek napotny.
Starożytnie Grecy wierzyli, że w zamierzchłych czasach maliny były białe. Nimfa Ida, opiekująca się małym Zeusem, gdy dziecko wpadło w płacz chciała go uspokoić dając mu owoce. Pochylając się nad krzewem, ukłuła się kolcem krzewu w palec i na białe maliny spadła kropla krwi. Od tego czasu maliny zmieniły kolor na czerwone, zyskały piękną woń oraz słodycz.
Produkt rolnictwa ekologicznego
Produkt posiada Certyfikat BIO, pochodzi z upraw ekologicznych, w których proces produkcji odbywa się ze szczególnym poszanowaniem dla środowiska naturalnego.
Surowiec z Certyfikatem BIO pochodzi z uprawy, gdzie:
- nie stosuje się syntetycznych środków ochrony roślin (pestycydów, fungicydów, herbicydów itd.),
- stosuje się wielohektarowych monokultur,
- na terenie uprawnym pozostawia się zbiorniki i naturalne cieki wodne,
- monokultury wyczerpujące gleby są stosowane w wydłużonych cyklach zmiany upraw,
- stosuje się nawozy zielone, szczególnie z roślin motylkowych, co w połączeniu z kompostem, obornikiem i przy udziale wapnowania pozwala utrzymać strukturę i żyzność gleby na prawidłowym poziomie,
- używa się maszyn i narzędzi chroniących glebę,
- prowadzi się je w oddaleniu od dróg oraz obiektów przemysłowych.
Sposoby spożycia
Sok z malin można wykorzystać do przygotowania:
- rozgrzewającej herbaty,
- najwyższej jakości domowej lemoniady,
- wspaniałego domowego kisielu,
- zdrowych koktajli.
Prosty skład
Sok z malin tłoczony jest bezpośrednio z owoców i poddawany procesowi pasteryzacji. Dzięki temu zabiegowi zachowuje swoje właściwości nawet przez dwa tygodnie od otwarcia butelki. Brązowe szkło chroni przed promieniami słońca, zachowując cenne składniki.
Naturalne i świeże składniki
Właściwości prozdrowotne owoców maliny znane były już w starożytności. Maliny powszechnie występują na terenie całej Polski, ich owoce od wieków stosowane są w ziołolecznictwie i medycynie ludowej. Cudowne, dojrzałe owoce znakomicie nadają się do produkcji soków, syropów i przetworów. Maliny zalecane są jako środek napotny.
Starożytnie Grecy wierzyli, że w zamierzchłych czasach maliny były białe. Nimfa Ida, opiekująca się małym Zeusem, gdy dziecko wpadło w płacz chciała go uspokoić dając mu owoce. Pochylając się nad krzewem, ukłuła się kolcem krzewu w palec i na białe maliny spadła kropla krwi. Od tego czasu maliny zmieniły kolor na czerwone, zyskały piękną woń oraz słodycz.
Składniki: sok NFC z ekologicznych owoców malin 100%. Produkt posiada Certyfikat BIO, pochodzi z upraw ekologicznych.
Uwaga: smak, aromat i konsystencja może się różnić w zależności od odmian, nasłonecznienia i nawodnienia surowca w danej partii. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Wstrząśnij butelkę przed użyciem.
Wartość odżywcza w 100 ml
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA KJ | 154 KJ |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA KCAL | 36 kcal |
WĘGLOWODANY | 6.6 g |
W TYM CUKRY | 6.3 g |
BIAŁKO | 0,7 g |
SÓL | < 0,01 g |
Dodatkowe informacje o soku z malin:
Waga: 1 kg |
Wymiary: 8.5 × 5 × 23 cm |
Pojemność: 500 ml |
Proponowane spożycie: Ok. 100 ml soku z owoców malin rozcieńczyć wodą w dowolnej proporcji. Nie zalewać wrzątkiem. |
Warunki przechowywania: produkt pasteryzowany. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętej butelce nie dłużej niż 14 dni. |
Masz pytania dotyczące naszych produktów? Sprawdź FAQ!
Przejdź do FAQBądź na bieżąco z promocjami
Zapisz się do newslettera i odbierz 10% rabatu
na pierwszy zakup w naszym sklepie!