Syrop z malin

400 ml
15,99 zł
W magazynie
SKU
Syrop z malin-400ml

Darmowa dostawa od 200 zł!

Opis produktu
Skład i właściwości
Wartości odżywcze i informacje dodatkowe

Sposoby spożycia


Syrop z malin można wykorzystać do przygotowania:

  • rozgrzewającej herbaty,
  • najwyższej jakości domowej lemoniady,
  • dań obiadowych, 
  • domowych deserów.

Prosty skład

Do świeżo wyciskanych owoców dodajemy tylko to, co niezbędne.

Dzięki temu nasz produkt ma taki prosty skład i niepowtarzalny smak.

W butelce znajduje się 400 ml syropu z malin.



Naturalne i świeże składniki

MALINA

Właściwości prozdrowotne owoców maliny znane były już w starożytności. Zarówno owoce, jak i liście, stosuje się jako środek na przeziębienie. Maliny powszechnie występują na terenie całej Polski, ich owoce od wieków stosowane są w ziołolecznictwie i medycynie ludowej. Cudowne, dojrzałe owoce znakomicie nadają się do produkcji soków, syropów i przetworów. Maliny zalecane są w czasie przeziębień, ze względu na działanie napotne i przeciwzapalne.

Starożytni Grecy wierzyli, że w zamierzchłych czasach maliny były białe. Nimfa Ida, opiekująca się małym Zeusem, gdy dziecko wpadło w płacz chciała go uspokoić dając mu owoce. Pochylając się nad krzewem, ukłuła się kolcem krzewu w palec i na białe maliny spadła kropla krwi. Od tego czasu maliny zmieniły kolor na czerwone, zyskały piękną woń oraz słodycz.

Opis produktu arrow down

Sposoby spożycia


Syrop z malin można wykorzystać do przygotowania:

  • rozgrzewającej herbaty,
  • najwyższej jakości domowej lemoniady,
  • dań obiadowych, 
  • domowych deserów.

Prosty skład

Do świeżo wyciskanych owoców dodajemy tylko to, co niezbędne.

Dzięki temu nasz produkt ma taki prosty skład i niepowtarzalny smak.

W butelce znajduje się 400 ml syropu z malin.



Naturalne i świeże składniki

MALINA

Właściwości prozdrowotne owoców maliny znane były już w starożytności. Zarówno owoce, jak i liście, stosuje się jako środek na przeziębienie. Maliny powszechnie występują na terenie całej Polski, ich owoce od wieków stosowane są w ziołolecznictwie i medycynie ludowej. Cudowne, dojrzałe owoce znakomicie nadają się do produkcji soków, syropów i przetworów. Maliny zalecane są w czasie przeziębień, ze względu na działanie napotne i przeciwzapalne.

Starożytni Grecy wierzyli, że w zamierzchłych czasach maliny były białe. Nimfa Ida, opiekująca się małym Zeusem, gdy dziecko wpadło w płacz chciała go uspokoić dając mu owoce. Pochylając się nad krzewem, ukłuła się kolcem krzewu w palec i na białe maliny spadła kropla krwi. Od tego czasu maliny zmieniły kolor na czerwone, zyskały piękną woń oraz słodycz.

Skład i właściwości arrow down

Składniki: cukier, sok z malin (37%), kwas cytrynowy (regulator kwasowości).

 

Smak, aromat i konsystencja może się różnić w zależności od odmian, nasłonecznienia i nawodnienia surowca w danej partii. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Wstrząśnij butelkę przed użyciem.


Pamiętajmy, że zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia podnosi jego jakość każdego dnia.

 
Wartości odżywcze i informacje dodatkowe arrow down

Wartość odżywcza w 100 ml

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA KJ 1530 KJ
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA KCAL 360 kcal
WĘGLOWODANY 90 g
W TYM CUKRY 89 g

 

 

Dodatkowe informacje o syropie z malin

Waga: 1 kg
Wymiary: 5.8 × 5.8 × 27.5 cm
Pojemność: 400 ml
Proponowane spożycie: można spożywać rozcieńczony z wodą w dowolnej proporcji. Sugerowana 1:5
Warunki przechowywania: produkt pasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Osad jest zjawiskiem naturalnym

Masz pytania dotyczące naszych produktów? Sprawdź FAQ!

Przejdź do FAQ

Bądź na bieżąco z promocjami

Zapisz się do newslettera i odbierz 10% rabatu
na pierwszy zakup w naszym sklepie!