Sok NFC z żurawiny BIO 100%
Produkt rolnictwa ekologicznego
Produkt posiada Certyfikat BIO, pochodzi z upraw ekologicznych, w których proces produkcji odbywa się ze szczególnym poszanowaniem dla środowiska naturalnego.
Surowiec z Certyfikatem BIO pochodzi z uprawy, gdzie:
- nie stosuje się syntetycznych środków ochrony roślin (pestycydów, fungicydów, herbicydów itd.),
- stosuje się wielohektarowych monokultur,
- na terenie uprawnym pozostawia się zbiorniki i naturalne cieki wodne,
- monokultury wyczerpujące gleby są stosowane w wydłużonych cyklach zmiany upraw,
- stosuje się nawozy zielone, szczególnie z roślin motylkowych, co w połączeniu z kompostem, obornikiem i przy udziale wapnowania pozwala utrzymać strukturę i żyzność gleby na prawidłowym poziomie,
- używa się maszyn i narzędzi chroniących glebę,
- prowadzi się je w oddaleniu od dróg oraz obiektów przemysłowych.
Sposoby spożycia
Sok z żurawiny można wykorzystać do przygotowania:
- ciepłych napojów,
- najwyższej jakości domowej lemoniady,
- wspaniałego domowego kisielu,
- zdrowych koktajli.
Prosty skład
Sok z żurawin tłoczony jest bezpośrednio z owoców i poddawany procesowi pasteryzacji. Dzięki temu zabiegowi zachowuje swoje właściwości nawet przez dwa tygodnie od otwarcia butelki. Brązowe szkło chroni przed promieniami słońca, zachowując cenne składniki.
Naturalne i świeże składniki
Żurawina w medycynie naturalnej stosowana jest w przypadku infekcji dróg moczowych. Charakteryzuje się pięknym, ciemnoczerwonym kolorem i mocnym, kwaśnym smakiem.
Produkt rolnictwa ekologicznego
Produkt posiada Certyfikat BIO, pochodzi z upraw ekologicznych, w których proces produkcji odbywa się ze szczególnym poszanowaniem dla środowiska naturalnego.
Surowiec z Certyfikatem BIO pochodzi z uprawy, gdzie:
- nie stosuje się syntetycznych środków ochrony roślin (pestycydów, fungicydów, herbicydów itd.),
- stosuje się wielohektarowych monokultur,
- na terenie uprawnym pozostawia się zbiorniki i naturalne cieki wodne,
- monokultury wyczerpujące gleby są stosowane w wydłużonych cyklach zmiany upraw,
- stosuje się nawozy zielone, szczególnie z roślin motylkowych, co w połączeniu z kompostem, obornikiem i przy udziale wapnowania pozwala utrzymać strukturę i żyzność gleby na prawidłowym poziomie,
- używa się maszyn i narzędzi chroniących glebę,
- prowadzi się je w oddaleniu od dróg oraz obiektów przemysłowych.
Sposoby spożycia
Sok z żurawiny można wykorzystać do przygotowania:
- ciepłych napojów,
- najwyższej jakości domowej lemoniady,
- wspaniałego domowego kisielu,
- zdrowych koktajli.
Prosty skład
Sok z żurawin tłoczony jest bezpośrednio z owoców i poddawany procesowi pasteryzacji. Dzięki temu zabiegowi zachowuje swoje właściwości nawet przez dwa tygodnie od otwarcia butelki. Brązowe szkło chroni przed promieniami słońca, zachowując cenne składniki.
Naturalne i świeże składniki
Żurawina w medycynie naturalnej stosowana jest w przypadku infekcji dróg moczowych. Charakteryzuje się pięknym, ciemnoczerwonym kolorem i mocnym, kwaśnym smakiem.
Składniki: sok NFC z ekologicznych owoców żurawin 100%. Produkt posiada Certyfikat BIO, pochodzi z upraw ekologicznych.
Uwaga: smak, aromat i konsystencja może się różnić w zależności od odmian, nasłonecznienia i nawodnienia surowca w danej partii. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Wstrząśnij butelkę przed użyciem.
Wartość odżywcza w 100 ml
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA KJ | 130 KJ |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA KCAL | 31 kcal |
WĘGLOWODANY | 5,6 g |
W TYM CUKRY | 5,3 g |
SÓL | < 0,01 g |
Dodatkowe informacje o soku z żurawiny BIO:
Waga: 1 kg |
Wymiary: 8.5 × 5 × 23 cm |
Pojemność: 500 ml |
Proponowane spożycie: ok. 100 ml soku z żurawin rozcieńczyć wodą w dowolnej proporcji |
Warunki przechowywania: produkt pasteryzowany. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętej butelce nie dłużej niż 14 dni. |
Masz pytania dotyczące naszych produktów? Sprawdź FAQ!
Przejdź do FAQBądź na bieżąco z promocjami
Zapisz się do newslettera i odbierz 10% rabatu
na pierwszy zakup w naszym sklepie!