Zapisz się do newslettera i odbierz 10% rabatu na pierwszy zakup w naszym sklepie!
Monthly Archives: Marzec 2021
Odkryjnaszego bloga!
-
„W marcu jak w garncu” – w weekend zagości piękna pogoda czy raczej deszcz? Z całego serca życzymy Wam tego pierwszego, ale w razie pogodowych rozczarowań warto poprawić sobie humor aromatycznymi naleśnikami z Konfiturą z malin Nasze Domowe.
-
Syropy wspaniale nadają się do karmelizacji cebuli czy pora. Karmelizowana cebulka może być dodatkiem do wielu potraw – duszonego indyka, pieczonej szynki, czy dorsza na parze. Znakomicie nadaje się do marynowania w zalewie octowej.
-
Pasteur – to nazwisko zna chyba każdy z nas. Prekursor mikrobiologii, wybitny chemik – Louis Pasteur poświęcił wiele lat pracy naukowej nad skuteczną konserwacją, która prawie 200 lat temu była nie lada wyzwaniem. To od jego nazwiska proces termicznej konserwacji żywności do dziś nazywamy pasteryzacją.
-
Przedwiośnie to jednocześnie zmęczenie po długiej i często kapryśnej zimie, ale też ogromna nadzieja na słońce, powracającą zieleń, pierwsze pąki kwiatów. To czas nadziei i przebudzenia. Zdrowa i zbilansowana dieta jest ogromnym sprzymierzeńcem w dążeniu do zadowolenie z życia.