Monthly Archives: Marzec 2021

Odkryjnaszego bloga!

  1. Malinowe naleśniki na dobry weekend!

    Malinowe naleśniki na dobry weekend!

    „W marcu jak w garncu” – w weekend zagości piękna pogoda czy raczej deszcz? Z całego serca życzymy Wam tego pierwszego, ale w razie pogodowych rozczarowań warto poprawić sobie humor aromatycznymi naleśnikami z Konfiturą z malin Nasze Domowe.  

  2. Indyk z karmelizowaną cebulką

    Indyk z karmelizowaną cebulką

    Syropy wspaniale nadają się do karmelizacji cebuli czy pora. Karmelizowana cebulka może być dodatkiem do wielu potraw – duszonego indyka, pieczonej szynki, czy dorsza na parze. Znakomicie nadaje się do marynowania w zalewie octowej. 

  3. Cudowna natura pasteryzacji

    Cudowna natura pasteryzacji

    Pasteur – to nazwisko zna chyba każdy z nas. Prekursor mikrobiologii, wybitny chemik – Louis Pasteur poświęcił wiele lat pracy naukowej nad skuteczną konserwacją, która prawie 200 lat temu była nie lada wyzwaniem. To od jego nazwiska proces termicznej konserwacji żywności do dziś nazywamy pasteryzacją.

  4. Magiczny jogurt z syropem z jeżówki

    Magiczny jogurt z syropem z jeżówki

    Przedwiośnie to jednocześnie zmęczenie po długiej i często kapryśnej zimie, ale też ogromna nadzieja na słońce, powracającą zieleń, pierwsze pąki kwiatów. To czas nadziei i przebudzenia. Zdrowa i zbilansowana dieta jest ogromnym sprzymierzeńcem w dążeniu do zadowolenie z życia.