Pomysły na dania

Odkryjnaszego bloga!

  1. Sprawdzony przepis na barszcz czerwony – 3 proste kroki

    Sprawdzony przepis na barszcz czerwony – 3 proste kroki

    Coroczny dylemat – jak przygotować barszcz czerwony, który będzie smakował całej rodzinie? Przedstawiajmy prosty i sprawdzony przepis na świąteczny barszcz z wykorzystaniem aromatycznego soku z buraków (oczywiście, możesz kupić buraki i wcześniej je ugotować). 

  2. Łosoś w Syropie z pigwowca

    Łosoś w Syropie z pigwowca

    Nie zawsze mamy czas i ochotę na wyrafinowane i pracochłonne dania – przepis na Łososia w Syropie z pigwowca pozwoli  Wam przygotować posiłek w 20 minut. 

  3. Sezamowa sałata z tymiankiem i macierzanką

    Sezamowa sałata z tymiankiem i macierzanką

    Zgodnie z zapowiedzią prezentujemy kolejny przepis na szybką i zdrową sałatę – tym razem z Syropem z tymianku i macierzanki. Aromat tego syropu jest znakomity – wspaniale podkreśla wytrawny smak sałat.

  4. Fantastyczna sałata z miętą i melisą

    Fantastyczna sałata z miętą i melisą

    Szybkie i zdrowe sałaty powinny towarzyszyć nam codziennie. Do tego wspaniałe kolory i dobry nastrój gwarantowany. Banalnie prosty przepis do przygotowania w 2 minuty – możecie wybrać dowolną sałatę, czy gotową mieszankę. 

  5. Malinowe naleśniki na dobry weekend!

    Malinowe naleśniki na dobry weekend!

    „W marcu jak w garncu” – w weekend zagości piękna pogoda czy raczej deszcz? Z całego serca życzymy Wam tego pierwszego, ale w razie pogodowych rozczarowań warto poprawić sobie humor aromatycznymi naleśnikami z Konfiturą z malin Nasze Domowe.  

  6. Indyk z karmelizowaną cebulką

    Indyk z karmelizowaną cebulką

    Syropy wspaniale nadają się do karmelizacji cebuli czy pora. Karmelizowana cebulka może być dodatkiem do wielu potraw – duszonego indyka, pieczonej szynki, czy dorsza na parze. Znakomicie nadaje się do marynowania w zalewie octowej. 

  7. Mniszkowy bulgur na śniadanie

    Mniszkowy bulgur na śniadanie

    Kasze kojarzą się nam głównie z dodatkiem do dań obiadowych. Warto rozszerzyć nasz kuchenny repertuar i zaprosić kasze na śniadania czy kolacje. Możemy jeść je na słono i na słodko, eksperymentować z dodatkami. Kasze można jeść i na zimno i na ciepło – dzięki czemu, zyskujemy kolejne danie do pracy czy szkoły.

  8. Glazurowana szynka świąteczna

    Glazurowana szynka świąteczna

    Pierwsze dni grudnia bezapelacyjnie przenoszą nas w czas magii Świąt. Myślimy o choince, prezentach, świątecznych przepisach. 

  9. Ryż z jabłkami z syropem z kwiatów czarnego bzu

    Ryż z jabłkami z syropem z kwiatów czarnego bzu

    Proste dania wcale nie muszą być nudne – niewielkie, praktyczne triki sprawią, że gotowanie zmieni się w zabawę, a nowe smaki wejdą na stałe do wielu zeszytów z przepisami.

Strona